Снимки Нещо неочаквано се е случило по време на протеста на

...
Снимки Нещо неочаквано се е случило по време на протеста на
Коментари Харесай

Хора на Костадин Костадинов размахвали депутатски карти на протеста

Снимки

Нещо ненадейно се е случило по време на митинга на политическа партия.

Провокации и съществено напрежение имаше на митинга на „ Възраждане ” нощес. Привърженици на партията се пробваха за повторно да смъкват украинското знаме от постройката на Столичната община. Извадиха и стълба, с която пробваха да го създадат. Стигна се до интервенция и конфликти с полицията. Председателят на партията Костадин Костадинов крещеше пред медиите, че няма да разреши непознато знаме на непозната страна (Украйна - бел.ред.) да бъде сложено върху социална постройка.



„ Това не е просто хулиганска нападателна демонстрация против фасадата на Общината. Това е офанзива против лицето на българската държавност и тя в огромна степен е предизвикана или проведена от една политическа партия. Нещо, което е неприемливо в 21 век ”, съобщи тази заран пред Нова телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.



Той означи, че по фасадата на Общината са хвърляни камъни и яйца, като има и строшен прозорец. „ Със стълба са пробвали да смъкват знамето. Благодаря на полицията, която си свърши работата ”, сподели още Георгиев.

„ Една дама народен представител от същата партия (Възраждане - бел.ред.) стои с вдигната карта и я държи през тялото, навирайки я в лицето на служителите на реда. Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, с цел да помагате на вандалски и хулигански прояви на експанзия във връзка с българските институции ”, добави още той.



„ Ние не одобряваме ултиматуми. Независимата локална власт е взела ясно своето решение и то е за взаимност с народа на Украйна ”, безапелационен беше ръководителят на Столичния общински съвет.

Той заяви още, че регионалният шеф апелира в съда решенията за слагане на украинското знаме на фасадата на Столичната община и за преименуване на площад и алея в чест на Украйна. „ Ние няма да се откажем, тъй като когато позицията е вярна, тя би трябвало да бъде отстоявана ”, съобщи Георги Георгиев, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР